16-07-09

Aperitiefhapje 3: zuiderse wrap

decoration
En nog meer pesto op het menu... deze keer gingen we voor rode pesto! Heerlijk in combinatie met de geitenkaas. De wraps waren zo weg. Geen feestje en dus ook geen hapjes nodig? Ze zijn ook heerlijk als snel lunchgerecht!

INGREDIËNTEN
Tortillawraps
Geitenkaas (type chavroux)
Gegrilde aubergines
Gegrilde paprika's
Rucola
200 gram zongedroogde tomaten + extra tomaten
20 gram basilicumblaadjes
2 grote teentjes knoflook
4 eetlepels balsamicoazijn
20 gram pijnboompitjes
75 gram gerapste parmezaanse kaas
olijfolie

Gril de pijnboompitjes weer eventjes aan in een anti kleefpan.
Snij de basilicumblaadjes in kleine stukjes.
Voeg de zongedroogde tomaten, de basilicumblaadjes,n de knoflookteentjes, de gerapste parmezaanse kaas, de pijnboompitjes en de balsamicoazijn in de blender of zeter de staafmixer in.
Voeg na het mixen olijfolie toe zodat je een lekkere pesto krijgt.

Meng de geitenkaas met enkele lepels rode pesto.
Snij de gegrilde groenten en de zongedroogde tomaten in blokjes. (Belangrijk laat de groenten eerst zeer goed uitlekken!!)
Meng de groenten met het geitenkaasmengsel.

Beleg een tortilla met het geitenkaas-groentenmengsel en beleg met rucola.
Rol de tortilla op en pak deze in keukenpapier in.
Leg minstens 1 uur in de koelkast om op te stijven.

Snij ik kleine rondjes en serveer!

15-07-09

Aperitiefhapje 2: carpaccio met rucolapesto

decoration
Pesto maken het is een waar plezier sinds ik mijn keukenrobot bezit. Maar pesto hoeft niet altijd standaard gemaakt te worden van basilicumblaadjes. Bij dit gerechtje ging ik aan de slag met rucolablaadjes die ik nog over had.

INGREDIËNTEN
200 gram ossenhaas
50 gram parmezaanse kaas + extra snippers
20 gram pijnboombitten
40 gram rucola
1 teentje knoflook
olijfolie


Rooster de pijnboompitjes in een droge antikleefpan. Rasp de parmezaanse kaas zeer fijn. Doe de pijnboompitten, rucola, parmezaanse kaas en het teentje knoflook met een scheutje olijfolie in de keukenrobot of staafmixer.
Mix tot je een echte pestosubstantie krijg. Voeg eventueel olijfolie extra toe.

Snij de ossenhaas flinterdun of koop kant en klare carpaccio bij de slager.
Besmeer de carpaccio met de rucolapesto en rol op tot een rolletje.
Snij in dunne schijfjes en serveer met een stukje gerapste parmezaanse kaas.

18:05 Gepost door Silke in Voorgerecht | Permalink | Commentaren (0) | Tags: aperitiefhapje, carpaccio, pesto, rucola |  Facebook |

10-05-09

Frisse geitenkaassalade

decoration
Gisteren hing de zomer echt wel in de lucht. De zon deed haar best en de temperatuur was aangenaam. Ideaal weer om te genieten in de tuin en om buiten te eten. Want niets geeft dat instant vakantiegevoel beter dan lekker buiten eten. Onze grote favoriet voor een lekkere en lichte lunch? Een echte klassieker, maar daarom niet minder lekker... geitenkaassalade!
Omdat ze in aanbieding waren in de winkel kocht ik voor een keertje gepaneerde geitenkaasje speciaal voor onder de gril. Zeker niet slecht, maar niet echt mijn ding. Ik miste de uitgesproken geitenkaassmaak en het paneermiddel stak mij na enkele hapjes reeds tegen. Volgende keer ga ik terug voor mijn verse geitenkaasjes!

Ingrediënten:
Sla (Ik gebruikte een mengeling  van jonge slasoorten, namelijk eikenbladsla, ijsbergsla, rucola, lolla rossa, batavia en romeinse sla)
Appel
Braambessen
Aalbessen
Frambozen
Blauwe bessen
Geitenkaas
Spekblokjes
Pittenmix (Pompoen/Pijnboom en Zonnebloempitten)
Honing
Rode Wijnazijn
Zout en Peper

Schik de salade op de borden en voeg hieraan de blokjes appel en de bessen toe.
Bak ondertussen de spekjes krokant en zet de geitenkaasjes onder de gril.
Maak in een steelpannetje de honing warm, maar laat deze zeker niet koken!
Neem de honing van het vuur en voeg hier een scheutje rode wijnazijn aan toe. Breng op smaak met peper en zout. Proef en voeg naar eigen wens azijn of kruiding toe.
Wanneer de geitenkaasjes lichtjes binnen te smelten neem je ze van onder de grill en schik je ze boven op de salade.
Nog even wat pittenmix en dressing over de salade en je kan aan tafel!