20-10-09

Baileys week 4: Mergpijpjes met baileys

decoration
Mergpijpjes.....heerlijk uit de winkel maar zo makkelijk om zelf snel klaar te maken! En met een heerlijke twist van baileys kan het al niet snel misgaan.

225 gr bloem
2 koffielepels bakpoeder
175gr poedersuiker
175 gr zachte boter
3 eieren
1 eetlepel koude melk
1 koffielepel vanilleextract

Beboter een bakblik ( liefst een vierkantige )
Zeef de bloem en hetbakpoeder en meng alle ingrediënten samen (poedersuiker,boter,eieren,koude melk,vanille extract)
Dit moet een smeuïg deeg worden, giet dit in een bakblik en bak dit voor ongeveer 60 min op 160 graden.
Haal de cake na het bakken uit de bakvorm en laat de cake goed afkoelen op een rooster ( zodat de cake niet nat wordt)

Voor de creme in de cake
100 gr boter
100 gram bloemsuiker
stevige scheut baileys coffee

Meng de boter en de bloemsuiker samen tot een luchtige creme, voeg daarna de baileys coffee erbij en mix nog eens goed door.

Rol hierna de  marsepein ( 450 gr)  dun uit tot ongeveer 3 mm.
Dit kan het makkelijkste door de marsepein tussen twee vellen bakpapier te leggen.
Je snijd de afgekoelde cake tot lange repen. Je legt de reep op de marspein en bedekt de bovenkant van de cake met wat creme rol nu de cake in de marsepein ( let op de naad, die moet vanonderen komen)
Doe dit met al de cake repen en snij ze dan in kleinere stukken.
Smelt de chocolade en dompel de uiteinden van de cake in de gesmolten chocolade. Zet nu even in de ijskast om op te stijven.



16:45 Gepost door Silke in Dessert | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.