19-10-09

Baileys week 3: tiramisu met baileys

decoration
Na Spanje brengt de baileys ons in Italië. Een allombekende klassieker krijgt een heerlijke twist met baileys coffee! 

- 1,75 dl sterke koude espresso,
- 1,25 dl Baileys coffee
- 200 gram  lange vingers
- 1 ei
- 35 gram poedersuiker
- 250 gram mascarpone
- 1,5 theelepel cacaopoeder


Meng in een kom de espresso en de helft van de Baileys door elkaar.
Splits het ei. Bewaar het eiwit en klop het eigeel samen met de suiker en mascarpone tot een mooi glad mengsel en voeg hier de andere helft van de Baileys aan toe. Klop het geheel tot een mousse-achtig mengsel.
Klop het eiwit stijf. Spatel de helft van het eiwit voorzichtig door het mascarpone mengsel (niet roeren, dan zakt het eiwit weer in).
Leg de lange vingers in een schaal en overgiet met het koffie baileys mengsel. Zorg dat de koekjes niet te nat worden!
 Verdeel de helft van het mengsel over de laag koekjes in de schaal.
Leg hierover een nieuwe laag lange vingers en overgiet met het koffie mengsel.
Gebruik nu het overgebleven mascarpone-mengsel om de koekjes mee te bedekken.
Bestrooi met cacaopoeder en gemalen witte chocolade.
Laat zeker een uur of zes opstijven in de koelkast.

16:06 Gepost door Silke in Dessert | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.