18-10-09

Baileys week 2: creme brulee met baileys

Baileys week deel twee en we starten met een typisch spaans gerecht... heerlijke creme brulee.
Een van mijn absolute topfavorieten als het op desserts aankomt. Baileys coffee geeft een heerlijke romige smaak aan dit gerecht.


4,5 dl volle room
1 vanillestokje
4 eierdooiers
80 gram kristelsuiker
1 dl baileys coffee
3 el bruine kandijsuiker

Breng de room samen met het merg van het vanillestokje aan de kook.
Klop de eidooiers los met de kristalsuiker.
Schenk het warme roommengsel bij de eieren en breng alles terug samen in een steelpannetje.

Verwarm het mengsel en roer het tot het ietsje gaat binden.

Zet het vuur af en laat de creme afkoelen onder constant roeren.

Roer er voorzichtig de Baileys doorheen.

Laat dit minstens 6 uur in de koelkast in kommetjes opstijven.


Zet de kommetjes in een braadslede en schenk warm water in de braadslede zodat de kommetjes half onder water staan.

Bak de creme ongeveer 1 uur in een voorverwarmde oven op 100 graden.

Laat de kommetjes af koelen en laat ze koud worden in de koelkast.

Strooi de basterdsuiker in een dun laagje over de kommetjes.

Karamelliseer de suiker even in een oven.

 

20:49 Gepost door Silke in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.