09-08-09

Zuiders improvisatie taart

decoration
Er zijn zo van die dagen dat ik na mijn werk thuiskom en er geen flauw idee van heb wat we gaan eten.
Dagen waarop er eigenlijk niets klaarligt dat perfect bij elkaar past en een volwaardige maaltijd zou kunnen vormen.
Dagen dat ik weet dat ik eigenlijk eens naar de supermarkt moet gaan en terug lekkere dingen moet kopen.
Maar ondertussen zit ik dus wel met een ijskast vol half opgegeten zaken en dingen die bijna vervallen.
Wat doen we daar dan mee... we maken een quiche achtige taart.
Zoals dit probeersel van gisteren.. dat trouwens ontzettend goed in de smaak viel!

Ingrediënten

 1 rol kruimeldeeg (Ik zou de volgende keer bladerdeeg gebruiken. Maar de rol was nu aanwezig in mijn ijskast met als doel heerlijke frambozentaart te bakken. Maar het doel heiligt de middelen en dus werd het hartige taart met kruimeldeeg)
4 teentjes knoflook
1 pakje spekjes
1 courgette
2 vleestomaten
6-tal gedroogde tomaatjes
2 lepeltjes olijventapenade
mozzarella
2 grote eieren
1 eigeel
300 ml volle room
parmezaanse kaas
tijm
oregano
basilicum
olie (Ik gebruikte druivenpitolie, maar eenders welke olie met een pittig smaakje is goed.)

Gebruik een niet te grote taartvorm en rol hier het deeg op uit.
Prik met een vork kleine gaatjes in de bodem van het deeg en bestrijk het deeg met olijventapenade.
Snijdt ondertussen de courgette en de knoflook in kleine kubusjes en zet een pannetje op het vuur.
Verhit in de pan een beetje olie. (Een heel klein beetje! Koffielepeltje is meer dan genoeg.)
Verwarm de oven ondertussen voor op 200 graden.
Wanneer de olie heet is fruit je de knoflook erin aan. Wanneer de knoflook er glazig uitziet voeg je de spekblokjes toe.
Goed omscheppen en wanneer de spekblokjes een witte schijn krijgen de courgettekubusjes toevoegen.
Blijven omscheppen tot de courgette halfgaar is en de spekjes bruin beginnen te worden.
Snij in tussentijd de tomaten in kubusjes. Zorg ervaar dat alle pitjes verwijdert zijn en droog de tomaatjes nog een extra af. Zorg er ondertussen ook voor dat de mozzarella kan uitlekken, want te veel vocht zorgt voor een wakkige taart.
Meng ondertussen de eieren met de room en kluts goed onder elkaar.
Kruid dit mengsel met oregano, tijm, basilicum, peper en zout.
Wanneer de courgetten en spekjes klaar zijn leg je deze op de olijventapenade.
Bestrooi met de tomatenblokjes en de mozzarella (het handigste is om de mozzarella in blokjes te snijden.)
Overgiet met het ei-mengsel en zit dit +/- 40 minuten in de oven.

Haal uit de oven en laat ongeveer 5 minuten afkoelen.
Serveer met een salade en wat stokbrood.
Voor de liefhebbers (waaronder mijn man) meng je een restje room met een lepeltje pesto. Dit kan over de taart gegoten worden naar believe.

16:15 Gepost door Silke in Gebak | Permalink | Commentaren (0) | Tags: hartig, tomaten, taart, mozzarella, kruiden, ei, room |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.