22-07-09

Budgetweek 3: Loempia

decoration
Dag drie in budget week en we gaan de oosterse toer op. Loempia..; altijd een schot in de roos met lekkere currysaus en gekookte rijst. En zo makkelijk om zelf te maken!

Ingrediënten:

1 prei
3 wortelen
250 gram sojascheuten
1 gekookte kipfilet (kan ook met garnalen of krab)
stukje gember
verse koriander
2 pakken rijstvellen
1 eigeeltje
Soyasaus


Snij de groentjes in julienne en de kip in fijne reepjes.
Verhit olie in de wok en wok de groenten, de gesneden gember en de kipfilet gaar. (De kipfilet is op voorhand gekookt, maar krijgt een aangename smaak door hem toch nog even op te bakken met de groenten.)
Overgiet met een beetje soyasaus en kruid bij met koriander, peper en zout.
Heel de groenten onmiddelijk uit de wok. Door ze in de wok te laten blijven ze in contact met de warmte en worden ze wak.
Leg de rijstbladen tussen een vochtige handdoek en laat 2 tot 3 minuten rusten.
Doe nu voorzichtig de groenten op het rijstblad en bestrijk de rand met eigeel.
Vouw voorzichtig toe zoals aangegeven op de verpakking van de rijstbladeren.
Verwarm de friteuze op 180 graden en laat de loempia ongeveer 4 minuten bakken.
Draai de loempia voorzichtig om in het vet! Wanneer het rijstvel scheurt zal de loempia door de hitte openbarsten.

De loempia serveerde ik met de currysaus die ik reeds eerder op deze blog besprak. Voor het receptje kan u hier terecht.

Budget?

1 prei-- 0,77 euro
3 wortelen -- 0,79 euro
250 gram sojascheuten -- 0,69euro
1 gekookte kipfilet -- 2,20 euro
Gember -- 1,23 euro
Koriander -- 1,19 euro
Rijstvellen -- 2,98 euro
Eigeel -- 0,25 euro
Zakje rijst -- 0,62 euro
Raming currysays -- 1,57 euro

Kruiden zijn basisproducten.
Dus 12,29 euro of 
3,07 euro per persoon.

08:48 Gepost door Silke in Hoofdgerecht | Permalink | Commentaren (0) | Tags: oosters, chinees, tauge, curry, loempia |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.