20-07-09

Budget week 2: Tomaat farci

decoration
Dag twee in budget week en meteen een van mijn lievelingsgerechtjes. Tomaat farci het blijft een klassieker en ook een discussiepunt binnen ons gezin. Manlief vind dat je dit met puree eet en ik ben een grote voorstander van rijst of pasta.

Ingrediënten:

8 grote vleestomaten
750 gram gehakt
1 witte boterham
1 scheutje droge witte wijn
2 sjalotten
3 teentjes knoflook
Verse tijm, basilicum en oregano
griekse pasta
tomatensaus
Parmezaanse kaas

Week de witte boterham enkele minuten in de witte wijn.
Meng het gehakt met de fijngesnipperde sjalotten, knoflook, witte boterham, kruiden en geraspte parmezaanse kaas.
Snij de hoedjes van de tomaten en haal de pitjes uit de tomaten.
Kruid de uitgeholde tomaten met peper, zout en provencaalse kruiden.
Vul de tomaten met het gehakt mengsel en plaats voor +/- 35 minuten in een voorverwarmde oven op 175 graden.

Kook ondertussen de griekse pasta gaar en serveer met tomatensaus.
Verse tomatensaus is natuurlijk het allerlekkerste, maar ook een beetje arbeidsintensief voor door de weeks. Het liefst maak ik grote verse hoeveelheden en vries ik deze in. Ditmaal was de vriezer echter leeg en probeerde ik dit pareltje uit. Heinz tomato creation authentic. Heerlijk vonden we het. Zeker voor herhaling vatbaar!

Budget?

Tomaten 8 stuks -- 0,89 euro
750 gram gehakt -- 7,68 euro
flesje van 25 cl wijn -- 1,59 euro
griekse pasta -- 1,89 euro
Tomatensaus Heinz -- 2,89 euro
Sjalot, knoflook en kruiden zijn basisproducten.
Dus 14,95 euro of 3,75 euro per persoon.

19:46 Gepost door Silke in Hoofdgerecht | Permalink | Commentaren (0) | Tags: gehakt, tomaten |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.