20-06-09

Vanilleijs met aardbeiensaus

decoration

Zoals gisteren gezegd een receptje met heerlijke belgische aardbeien. Deze coupe met verse aardbeien, verse merengue en vanilleijs was reeds op verschillende feestje een lekkere afsluiter... maar het allerlekkerste is hij op een zwoele zomeravond.

INGREDIËNTEN
Voor de meringue
250 gram kristelsuiker
250 gram bloemsuiker
250 gram eiwit
1 eetlepel maiszetmeel
bakpapier

Voor de aardbeiensaus
1 bakje aardbeien (+/- 350 gram)
200 gram suiker
Water
citroensap
eventueel een beetje wodka

Vanilleijs

AARDBEIENCOULIS
Snij de aardbeien in kleine stukjes en doe deze in een steelpannetje.
Voeg water toe tot de aardbeien net onder staan. Giet hierbij de suiker.
Breng aan de kook en laat goed doorkoken tot de aardbeien tot moes vergaan zijn.
Voeg tijdens het koken een scheutje wodka toe. Dit is natuurlijk naar smaak!
Hierna die je de massa in een blender en mix je alles fijn samen. Proef even en breng op smaak met enkele druppeltjes citroensap.
Eventueel kan je de aardbeiensaus door een zeefje doen, dan is de saus extra zuiver!

Voor de meringue....

Voeg de eiwitten, maiszetmeel en de suiker samen.
Zet hier de mixer in en klop tot je mooie pieken op je eiwit ziet verschijnen. Het is de bedoeling dat je eiwit heel erg stijf is!
Spijt of schep daarna het eiwit op een bakplaat die belegt is met bakpapier.
Zet de schotel in een voorverwarmde oven op 125 graden voor ongeveer 1 uurtje.
Laat de ovendeur op een kiertje staan, zodat alle vocht kan ontsnappen.

Schep 2 bolletjes ijs in een kommetje. Voeg hierbij gesneden aardbeien. Overgiet met de saus en strooi er verbrijzelde meringue over.

10:15 Gepost door Silke in Dessert | Permalink | Commentaren (0) | Tags: ijs, meringue, aardbeien, coupe |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.