06-06-09

BBQ WEEK DAG 6: Verse kruidenboter

decoration


Sinds vorig jaar hebben wij in onze tuin een grote kruidentuin aangelegd. Handig om altijd verse kruiden bij de hand te hebben, maar op sommige momenten durven de kruiden al eens weelderig te tieren en dan moet er met de schaar ingezeten worden.
Ideaal om deze kruiden te verwerken is deze heerlijke kruidenboter. Supersimpel om te maken, maar wel een vies werkje als je niet over een keukenrobot beschikt.

INGREDIËNTEN:
Verse gezouten roomboter (Ik gebruikte gekarnde gezouten boter van carlsbourg. Indien je deze niet kan vinden is rochefort salé een prima alternatief)
2 teentjes knoflook
verse peterselie naar smaak
verse bieslook naar smaak
10 gram ui-snippers

Leg de boter minstens een dag op voorhand uit de ijskast.
Zo wordt ze lekker kneedbaar en hanteerbaar.
Indien je beschikt over een keukenrobot is het gewoon een kwestie van alle ingrediënten er samen in te doen en goed te malen.
Indien je volledig handmatig te werk gaat snipper je de kruiden en de knoflook eerst zo fijn mogelijk. Daarna kan je twee dingen doen:
a. je mengt de kruiden en de boter met je handen.
b. je mengt de kruiden en de boter met de staafmixer.

Rol ondertussen keukenfolie uit en stort hier de boter op uit. Maak van de boter een worstje en laat hard worden in de ijskast.

Ik gebruikte de kruidenboter tijdens onze bbq in grote champignons, besmeerde er stokbrood mee en serveerde het met gegrilde biefstuk.

10:01 Gepost door Silke in Sauzen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: boter, kruiden, knoflook |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.