03-06-09

BBQ WEEK DAG 3: aardappelsalade

decoration


Geen grotere klassieker bij de bbq dan aardappelsalade. Maar ook geen grotere kans op een mislukking. Want aardappelsalade is simpel, maar er kan ook veel met mis gaan. Te vettig, te bloemig, te veel mayonaisse, etc.
Ikzelf ben helemaal geen fan van aardappelsalades uit potten die je in elke supermarkt vind. Vers van de slager kan ik ze nog wel smaken, maar het allerlekkerste is natuurlijk vers gemaakte aardappelsalade. Geen werk en je proeft echt het verschil!

INGREDIËNTEN

Aardappelen (Hiervoor gebruik ik frietaardappelen, deze behouden hun vaste structuur en hebben toch een lekkere aardappelsmaak.)
Volle yoghurt
Mayonaisse
Bieslook
Peterselie
Peper
Zout

Kook de aardappelen in gezouten water gaar.
Giet af en laat afkoelen.
Eens de aardappelen zijn afkoelt, snijdt u ze in kleine blokjes en doet u ze in een grote schaal.
Meng onder de aardappelen een half potje volle yogjurt (+/- 75 gram) en 3 grote scheppen mayonaisse. (Ik gebruikte hiervoor verse mayonaisse.)
Kruid met de fijngesneden bieslook en peterselie. Proef en voeg eventueel nog peper en zout bij.

10:00 Gepost door Silke in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.