02-06-09

BBQ WEEK DAG 2: 1001 nacht balletjes

decoration


Deze balletjes maakte ik de eerste keer klaar bij couscous en toen bereidde ik ze in de oven. Onmiddelijk kreeg ik de opmerking aan tafel dat dit heerlijke balletjes zouden zijn voor op de bbq-en. En kijk... we probeerde het uit en moesten toegeven dat deze balletjes inderdaad nog lekkerder zijn met een typische bbq smaak!

INGREDIËNTEN:
500 gram kippengehakt
bos koriander
fijn gehakte knoflook
1 eetlepel raz el hanout (recept om dit zelf te maken volgt nog)
1 theelepel gedroogde munt
1 theelepel gemalen kruidnagel
Peper
Zout
Olijfolie

Meng het kippengehakt met de kruiden en de vers gehakte koriander.
Rol in kleine bolletjes en steek eventueel op satespiezen.
Overgiet met olijfolie en laat een nachtje rusten in de koelkast. Hierna kunnen de baletjes zo de bbq op!

10:45 Gepost door Silke in Hoofdgerecht | Permalink | Commentaren (0) | Tags: gehakt, marrokaans, munt, koriander, kip, grillen |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.