01-06-09

BBQ WEEK DAG 1: taboulé salade

Het ultieme zomergevoel krijg ik van bbq-en. Op mijn blote voeten in het gras, een goed koud glas rose en echte mannen die grote stukken vlees roosteren. How much better can live get?

Dit weekend organiseerde we een bbq ter eren van mijn verjaardag. ( Die btw nog 14 dagen weg is) En dook ik dus de potten  en de pannen in, want ik heb een bloedhekel aan voorgemaakte salades van bij de supermarkt en lekkere brochette die maak je nog het beste zelf! Het neemt echt niet veel tijd in beslag, het is veel lekkerder en je gasten zijn altijd onder de indruk!

Bij deze dus ook een thema week waarbij jullie enkele recepten van dit buffet mogen verwachtte:


decoration

Vandaag deel ik het receptje voor een superlekkere taboulé salade.

INGREDIËNTEN
1 kopje couscous
1 kopje kippenbouillon
oranje paprika in zeer fijne blokjes gesneden.
komkommer in zeer fijne blokjes gesneden.
blanke rozijnen
munt
koriander
olijfolie
Lekkere extra's om toe te voegen= blokjes kipfilet, tomaatjes, olijven etc

Giet de couscous in een grote schotel en voeg hierbij de rozijnen. (Het is niet nodig de rozijnen eerst in water te wellen, vermits zij samen met de couscous gaan zwellen) Overgiet met de kippenbouillon. Tijdens het zwellen steeds de korrels van elkaar losmaken met een vork.
Daarna de couscous opwerken met scheutjes olijfolie.
Ondertussen hak je de munt en koriander zeer fijn.
Voeg de kruiden samen met de paprika en komkommerblokjes toe aan de couscous.

Schep over in een mooie serveerschaal en laat zeker 5 uur afkoelen en marineren. De taboulé is op zijn lekkerste als je hem een nachtje laat trekken.



decoration





18:05 Gepost door Silke in Hoofdgerecht | Permalink | Commentaren (0) | Tags: bbq, taboule, couscous, orient, munt, koriander, koud |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.