27-04-09

Chocoladetiramisu

decoration

Na een heerlijk verwenweekendje aan de Belgische kust wordt het tijd dat ik jullie nog eens een kijkje gun in mijn potten. Pasen is net zoals bij ons net als bij vele anderen een periode waarin we veel te veel chocolade kopen, krijgen en vooral eten. Na enkele weken begint het zelf bij ons “chocoladeliefhebbers” die we zijn toch wel een beetje tegen te steken en dan zoeken we oplossingen voor al die overgebleven chocolade. Meer dan eens serveer ik een verse chocolademelk (met een tikkeltje kaneel) of maak ik verse choco. Maar geïnspireerd door het zuiden en het gezeur van mijn liefste wanneer ik hem nog eens wou verassen met een tiramisu, maakte ik deze chocoladetiramisu.

 

150 ml sterke koffie (ik maak de mijne steeds met Douwe Egberts oploskoffie. Twee koffielepels poeder en een beetje water!)
Een grote scheut amaretto
1 doos boudoir koekjes
4 eieren
200g mascarpone
4 eetlepels poedersuiker
150 gram chocolade (ik raad aan om donkere chocolade te gebruiken.)
room
witte chocolade

Scheidt de eidooiers van de eiwitten. Klopt de eiwitten op met een klein beetje poedersuiker tot sneeuw die in mooi pieken recht blijft staan. Meng de mascarpone met de overgebleven poedersuiker, een goede scheut amaretto en de eidooiers. Meng hier zeer voorzichtig de opgeklopte eiwitten onder. Wees voorzichtig dat de bereiding niet schift!

Smelt ondertussen de chocolade met een scheutje room au bain maire. Wanneer je ziet dat nog niet alle chocolade gesmolten is, voeg je nog een beetje room toe.
Blijf regelmatig roeren zodat de massa niet aanbrand.

Voeg daarna de gesmolten chocolade toe aan de ei en mascarponemassa. Goed roeren zodat de chocolade snel afkoelt en de eieren niet kunnen garen door de warmte.

Meng de sterke koffie met een scheutje amaretto en dompel hier de boudoirkoekjes in. Leg een laagje koekjes en smeer daar een laagje mengsel op. Blijf dit zo doen tot de schaal vol is. Strijk mooi plat en rasp hierover de witte chocolade
.

18:15 Gepost door Silke in Dessert | Permalink | Commentaren (0) | Tags: koffie, zuiders, tiramisu, mascarpone, italie, chcocolade |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.