27-10-09

Pottenkijker verhuist!

Vanaf nu vind je ons terug op het volgende adres:

                banner

13:53 Gepost door Silke in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

18-10-09

Baileys week 2: creme brulee met baileys

Baileys week deel twee en we starten met een typisch spaans gerecht... heerlijke creme brulee.
Een van mijn absolute topfavorieten als het op desserts aankomt. Baileys coffee geeft een heerlijke romige smaak aan dit gerecht.


4,5 dl volle room
1 vanillestokje
4 eierdooiers
80 gram kristelsuiker
1 dl baileys coffee
3 el bruine kandijsuiker

Breng de room samen met het merg van het vanillestokje aan de kook.
Klop de eidooiers los met de kristalsuiker.
Schenk het warme roommengsel bij de eieren en breng alles terug samen in een steelpannetje.

Verwarm het mengsel en roer het tot het ietsje gaat binden.

Zet het vuur af en laat de creme afkoelen onder constant roeren.

Roer er voorzichtig de Baileys doorheen.

Laat dit minstens 6 uur in de koelkast in kommetjes opstijven.


Zet de kommetjes in een braadslede en schenk warm water in de braadslede zodat de kommetjes half onder water staan.

Bak de creme ongeveer 1 uur in een voorverwarmde oven op 100 graden.

Laat de kommetjes af koelen en laat ze koud worden in de koelkast.

Strooi de basterdsuiker in een dun laagje over de kommetjes.

Karamelliseer de suiker even in een oven.

 

20:49 Gepost door Silke in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

21-08-09

Blogbreak

wegens een zware infectie op mijn rechterhand, waardoor ik niet mag typen en de installatie van mijn nieuwe keuken is het hier even stil.

Ik zie jullie terug in september.

13:42 Gepost door Silke in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

03-06-09

BBQ WEEK DAG 3: aardappelsalade

decoration


Geen grotere klassieker bij de bbq dan aardappelsalade. Maar ook geen grotere kans op een mislukking. Want aardappelsalade is simpel, maar er kan ook veel met mis gaan. Te vettig, te bloemig, te veel mayonaisse, etc.
Ikzelf ben helemaal geen fan van aardappelsalades uit potten die je in elke supermarkt vind. Vers van de slager kan ik ze nog wel smaken, maar het allerlekkerste is natuurlijk vers gemaakte aardappelsalade. Geen werk en je proeft echt het verschil!

INGREDIËNTEN

Aardappelen (Hiervoor gebruik ik frietaardappelen, deze behouden hun vaste structuur en hebben toch een lekkere aardappelsmaak.)
Volle yoghurt
Mayonaisse
Bieslook
Peterselie
Peper
Zout

Kook de aardappelen in gezouten water gaar.
Giet af en laat afkoelen.
Eens de aardappelen zijn afkoelt, snijdt u ze in kleine blokjes en doet u ze in een grote schaal.
Meng onder de aardappelen een half potje volle yogjurt (+/- 75 gram) en 3 grote scheppen mayonaisse. (Ik gebruikte hiervoor verse mayonaisse.)
Kruid met de fijngesneden bieslook en peterselie. Proef en voeg eventueel nog peper en zout bij.

10:00 Gepost door Silke in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

15-05-09

Blogvakantie

Eventjes ertussen uit om te huwen en te genieten van onze huwelijksreis.
Ik zie jullie graag terug op 28 mei!

08:29 Gepost door Silke in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |